MANGIARE

Sciacca jè stata crocevia ri milli culture e contaminazioni: greci, arabbi, romani, normanni, bizantini chi hannu iasciato ‘n’importante eredità gastroculinaria. Dalla colazione, o pranzo all’aperitivo pi ogni bar, street food e ristoranti selezionato trovi ‘n menù ri proposte chi utilizzano i migliori ingredienti lucali, freschi e genuini. I nostri ristoranti vi guideranno a la scoperta r’i tesori culinari raccontandovi i imprese di agricoltori chi coltivano i grani ‘ntichi, i pescatori du gambero rosa ri sciacca e i coltivatori di la profumata arancia ri ribera. Semu ‘n museo da gustare .

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Museo Diffuso dei 5 Sensi
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PORTA SAN SALVATORE

è una di li porti cchiù vecchi di la città, nì cunta di guerri e patruna straneri. cà vinniru normanni nì l’annu 1000, quannu lu conte Ruggeru ci livau la Sicilia a li Mori.
nì cuntanu di lu tempu spagnolu quannu federico III D’Aragona fici li mura au giru giru di la città. a lu iornu d’oggi stì mura fannu parti di chiddi chi fici lu vicerè De Vega ‘ntà lu 1500.
Nì lu bastiuni ci semu nuatri, c’è la casa di lu “Museu diffusu di li cinqu sensi”: assabenedica!

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